Gespecialiseerde uitvaartzorg

 

Als je kiest voor een uitvaartverzorger is het belangrijk om te weten dat er gespecialiseerde baby afscheidsbegeleiders zijn die uitsluitend ouders begeleiden die een baby hebben verloren. Zij weten precies wat je doormaakt en waar je aan
moet denken, zodat je je kostbare dagen zo waardevol mogelijk kunt invullen:

 

  • Zij heten je baby welkom
  • Zij helpen met herinneringen maken
  • Zij hebben aandacht voor zwangerschap, bevalling, kraamvrouw
  • Zij staan in nauw contact met de geboortezorg en garanderen daardoor een
    doorgaande zorglijn met het ziekenhuis
  • Zij hebben veel ervaring met en alle expertise over de fysieke verzorging van je baby
  • Zij bieden flexibele zorg en gaan tot het uiterste om jullie wensen mogelijk te maken
  • Zij maken tijdens de hele begeleiding en de uitvaart foto’s en filmpjes

Bel met gespecialiseerde baby-uitvaartzorg:

 

Ima afscheidszorg werkt sinds 2014 met professionele afscheidsverzorgsters die op hun eigen wijze ervaring hebben met het verlies van een baby. Ima afscheidszorg was de eerste gespecialiseerde baby-uitvaartonderneming in Nederland. Zij werken landelijk.

Houvast uitvaartzorg werkt sinds 2017 met professionele afscheidsbegeleidsters die daarnaast ook ervaringsdeskundig zijn. Zij werken in het midden en zuidelijke deel van Nederland.

 

 

Meer uitvaartverzorgers die zich richten op kinderen vind je hier.

“De meerwaarde van gespecialiseerde baby-uitvaartzorg is dat ouders - als ze daar behoefte aan hebben - meteen in een netwerk rollen van andere ouders die dit hebben meegemaakt.
Daarnaast vraagt deze situatie om experts die ervaring hebben met deze specifieke vorm van welkom heten en afscheid nemen tegelijkertijd.”


Hiske Kuilman, eigenaar van de Babyverlies Academie en oprichter van Hugo Magazine


Verzekering
Bij de meeste uitvaartverzekeraars zijn ongeboren kinderen na een bepaalde week van de zwangerschap gratis meeverzekerd op de polis van de aanstaande ouders. Dat kan zowel de polis van de moeder als van de vader zijn (en soms zelfs van opa of oma; vraag dit na!).
Als je baby stil geboren is of vlak na de geboorte is overleden, kun je het overlijden melden bij de verzekering. Zij vertellen je dan wat het verzekerde bedrag is. Je uitvaartverzorger kan hier ook over bellen.
Als je baby levend is geboren en niet meteen is overleden, is het belangrijk om je baby direct bij te schrijven op je polis.
Je hoeft niet per se te kiezen voor een uitvaartverzorger van je uitvaartverzekering; je verzekering vergoedt ook de zorg van gespecialiseerde baby-uitvaartzorg.